Zorgaanbieder Vilente gaat volledig voor de cloud

4 januari 2017/0/0

oma-header

Vilente kiest Switch IT Solutions als vaste IT-partner

OLDENZAAL – De Gelderse ouderenzorgorganisatie Vilente heeft Switch uit Oldenzaal geselecteerd als partner om een nieuwe werkomgeving in de cloud te realiseren. Switch levert hiervoor een betrouwbare, veilige, schaalbare en flexibele oplossing. Een kleine 1000 zorgmedewerkers, behandelaars en kantoormedewerkers krijgen hiermee – na één keer inloggen – direct toegang tot de voor hen relevante data en applicaties. “Zo kunnen zij beter en efficiënter werken, waardoor meer tijd overblijft voor onze cliënten”, zegt systeembeheerder Johan van der Veen van Vilente.

Vilente biedt zorg en aanvullende diensten in de gemeenten Renkum, Ede en Wageningen. De combinatie van wonen met zorg speelt daarbij een belangrijke rol. Zo stelt Vilente zorgvragers in staat hun eigen leven te blijven leiden, waarbij de zorg is afgestemd op de oudere cliënt. De inzet van IT-middelen is daarbij van toegevoegde waarde. “Om optimaal te kunnen functioneren, willen wij zorgmedewerkers, artsen en kantoormedewerkers snel en eenvoudig toegang geven tot hun eigen portal met relevante applicaties en gegevens. Daar moeten zij altijd, overal en met ieder apparaat bij kunnen”, schetst Van der Veen.

Krachtige eenvoud
Omdat de bestaande netwerkomgeving verouderd was en Vilente tegen de beperkingen van het systeem aanliep, heeft de organisatie gekozen voor een moderne werkomgeving in de cloud. “Deze moet vooral eenvoudig en veilig zijn, naast meer ‘standaardeisen’ zoals: snel, stabiel, en flexibel. De kracht is dat medewerkers in alle lagen van de organisatie op een efficiënte wijze goed kunnen samenwerken en presteren. Daar hebben we nu een mooie oplossing voor gevonden”, zegt de systeembeheerder.

Online werkomgeving
In de nieuwe werkomgeving kunnen medewerkers met één keer inloggen bij al hun applicaties. In de cloud wordt de omgeving apart ingericht voor zorgmedewerkers, behandelaars (waarvoor meer specifieke data, licenties en certificaten nodig zijn) en kantoormedewerkers. Ook komt er een cliëntenportal, waarin cliënten hun eigen gegevens kunnen raadplegen. Alle data van Vilente is al overgebracht naar het datacentrum van Switch. Eind januari start de realisatie van de werkomgeving.

Keuzetraject
Na een zorgvuldig selectietraject koos Vilente voor Switch als nieuwe IT-partner. Na de vergelijking van prijs, kwaliteit en prestaties van meerdere mogelijke aanbieders, mochten drie kandidaten hun aanpak presenteren. “Switch kwam daarbij als beste uit de bus. Vooral door de goed doordachte eenvoud van het concept”, zegt Van der Veen. “Daarnaast speelden de ervaring en heldere communicatie van Switch en ons goede gevoel een belangrijke rol. Uiteindelijk is dat ook een belangrijke voorwaarde voor duurzame samenwerking als partners.”

Navigation