Switch IT Solutions ondertekent Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy

11 januari 2017/0/0

Op 6 januari 2017 heeft Switch IT Solutions het Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy 2.0 ondertekend. Switch toont hiermee aan dat ze scholen ondersteunt bij het vormgeven van privacy binnen het onderwijs.
Waarom deze convenant?

Het Convenant is een initiatief van de PO-Raad, VO-Raad, Vereniging Digitale Onderwijs Dienstverleners, GEU en leden van de sectie educatief van de Koninklijke Boekverkopersbond.

Privacy en de dienstverlening van Switch binnen het onderwijs
Studywise is het concept van Switch IT Solutions dat scholen helpt met de overstap naar digitaal onderwijs. Scholen worden middels een webshop en aanvullende diensten volledig ontzorgd op het gebied van de aanschaf en levering van devices. Hierin spelen een zorgvuldige omgang met de persoonsgegevens van leerlingen en communicatie met ouders een cruciale rol.

Eind vorig jaar zette Studywise al een grote stap op het gebied van privacy: de webshop werd aangesloten op de Kennisnet Entree Federatie. Scholen die leerlingen van een device willen voorzien, hoeven hierdoor niet meer aan de slag met de distributie van inlogcodes. Leerlingen hebben met hun schoolaccount direct toegang tot de webshop van hun school. Daarnaast is privacy van leerlinggegevens gewaarborgd, gezien een school geen gegevens hoeft uit te wisselen met Studywise.
Wilt u meer weten over Studywise? Of wilt u eens vrijblijvend met ons in gesprek? Neem dan contact op met Nicolien Prakken via tel. 0541-573700.

Navigation