Mediacollege Amsterdam

Startklaar voor het studiejaar

MEDIACOLLEGE AMSTERDAM | STUDYWISE LAPTOPPROJECT

Mediacollege Amsterdam
Website 

Met praktijkgerichte mbo-opleidingen stoomt Mediacollege Amsterdam (MA) studenten klaar voor een baan in de media. Als mediavormgever of webbouwer bijvoorbeeld. Om de programma’s in de vingers te krijgen is veel oefenen een voorwaarde. Net als een eigen, geavanceerde laptop. Switch rolde het laptopproject van A tot Z uit.

Aan de slag
ICT-manager Rob Van Velzen: “Het Mediacollege Amsterdam vindt het belangrijk dat studenten op elk moment kunnen werken met de beste, geavanceerde tools. Ze moeten vlieguren kunnen maken. Op school, maar vooral ook thuis.” Voor aanvang van het studiejaar wordt studenten daarom gevraagd een laptop aan te schaffen. Een hele organisatie, want hoe weet je zeker dat studenten het juiste systeem kiezen? En dit ook nog op tijd in huis hebben om het rustig te kunnen installeren? Van Velzen deed een beroep op Studywise, Switch’ totaalconcept voor de inrichting van digitaal onderwijs. “We hebben samen het assortiment vastgesteld. Daarna heeft Studywise het stokje overgenomen en het gehele online bestelproces ingericht.”

Kiezen, betalen, thuisbezorgd
One-stop-shopping was een belangrijk uitgangspunt van het Mediacollege Amsterdam. Studywise maakte daarom een rechtstreekse koppeling met Slim.nl, de webshop waar de studenten normaliter, tegen een gereduceerd tarief, hun soft-en hardware aanschaffen. Via Slim.nl worden zij doorgeloodst naar de Studywise-webshop. Hier vinden studenten direct de voor hun opleiding benodigde apparatuur en programma’s. Accessoires kiezen, een verzekering afsluiten, betalen en de bestelling plaatsen; het gaat allemaal in een paar kliks. Studywise handelt de bestelling af en zorgt ervoor dat deze tijdig wordt thuisbezorgd.

Samenwerking
In totaal bestelden ruim 300 MA-studenten hun laptop via Slim.nl. 60% MacBooks, 40% laptops. Het Mediacollege Amsterdam had er nauwelijks omkijken naar. Van Velzen: “Eerder was het een enorme organisatie om de juiste apparatuur bij de juiste student te krijgen, en dan ook nog op tijd. Garantie- en servicegevallen zorgden bovendien voor een zware belasting van onze eigen IT-afdeling. Nu regelen we alles via Studywise. Zelfs de financiering en logistiek.”

Van Velzen is tevreden over de samenwerking. “Het laptopproject is elk jaar weer een complexe operatie. Het totaalconcept van Switch is een grote verbetering. Ik heb er nu eindelijk eens géén hoofdpijn van gehad,” besluit hij lachend.

“Ik heb eindelijk eens géén hoofdpijn gehad van ons laptopproject”

Rob van Velzen, ICT-manager Mediacollege Amsterdam