Bonhoeffer College

Bonhoeffer College omarmt digitaal onderwijs

Studywise zorgt voor soepele overgang

Bonhoeffer College
Website 

De keuze is gemaakt. “Als scholengemeenschap stappen wij over op digitaal onderwijs.” Hoe pak je zoiets in de praktijk aan? Wij spraken met onderwijskundige Femke Gerritsen en projectleider Gert-Jan Gortemaker. Zij zijn betrokken bij de overstap naar digitaal onderwijs bij het Enschedese Bonhoeffer College.

Passend onderwijs
Het Bonhoeffer College in Enschede is recentelijk overgestapt op digitaal onderwijs. Docenten en leerlingen werken met een iPad en digitaal onderwijs is er volledig ingevoerd. Onderwijskundige Femke Gerritsen licht deze keuze vol enthousiasme toe: “Binnen onze onderwijsvisie staat de leerling centraal. Wij differentiëren in de les en zorgen ervoor dat leerlingen hun eigen leerproces kunnen doorlopen. Een iPad biedt juist daarvoor uitstekende mogelijkheden.” Gert-Jan Gortemaker is als projectleider betrokken bij de praktische gang van zaken. “Voor de start van de pilot zijn we gaan nadenken: hoe maken we het zo makkelijk mogelijk voor de leerlingen, de ouders en voor onszelf?”

Bestellen via speciale webshop
De Bonhoeffer-ouders kunnen de iPad via een speciaal ingerichte webshop aanschaffen, samen met een verzekering, uitgebreide garantie en een hoes. De tarieven zijn bijzonder gunstig en de iPad wordt keurig thuis of op school afgeleverd. Voor ouders een gemakkelijke manier van bestellen, voor de school een extra dienstverlening én de zekerheid dat alle leerlingen passende apparaten tot hun beschikking hebben.

Financieel zeker
Ook de complete financiële afhandeling is voor rekening van Studywise. Ouders kunnen de iPad – als ze dat willen – in 24 maanden afbetalen, tegen een lage rente. En omdat er geen BKR-toetsing nodig is, kan iedereen bestellen.

“Ze vragen ons weleens of wij nog zonder iPad kunnen in het onderwijs.
Daar zijn we heel snel uit. Nee, dat kunnen we niet meer.”

Gert-Jan Gortemaker, projectleider Bonhoeffer College Enschede