De onderwijsdagen

3 november 2016/0/0

tablet in de klasGa met Studywise op 9 november in gesprek tijdens Dé Onderwijsdagen 2016 in het World Trade Center in Rotterdam!

Het thema van Dé Onderwijsdagen 2016 is onderwijs op maat. Wat kunnen onderwijsinstellingen doen om onderwijs persoonlijker en flexibeler te maken? Hoe kunnen ze het onderwijs beter laten aansluiten op individuele leerbehoeften? Welke ontwikkelingen zijn er al geweest en welke stappen kunnen ze hier nog in nemen?

Ervaringen

Voor De Onderwijsdagen 2016 is bewust gekozen voor hetzelfde thema als het jaar daarvoor: onderwijs op maat. Maatwerk in het onderwijs blijkt nog steeds noodzakelijk om persoonlijk en flexibel onderwijs te bieden. Maar welke stappen zijn hier al gezet? Tijdens De Onderwijsdagen worden de ervaringen van vorig jaar gebruikt als uitgangspunt. Wat is er precies gebeurt in 2015 op het gebied van onderwijs op maat?

Onderwijs op maat

Het thema ‘onderwijs op maat’ is gekozen, omdat het gehele onderwijsveld er mee te maken heeft en er continu ontwikkelingen zijn op dit gebied. Technologie maakt het mogelijk om onderwijs aan te sluiten op de leerbehoeften van een specifieke leerling of student. Zij maken dan ook steeds meer gebruik van de mogelijkheden die technologie te bieden heeft. Leerlingen en studenten van tegenwoordig gebruiken meerdere devices, zijn altijd en overal verbonden, gebruiken apps en digitale leeromgevingen. Er zijn zat mogelijkheden om onderwijs gepersonaliseerd en flexibel aan te bieden.

Bekijk ook de animatie over Dé Onderwijsdagen en ontdek wat u allemaal kunt zien en doen op het Netwerkplein.

Geïnteresseerd?

U kunt zich hier nog inschrijven.

Bron: De Onderwijsdagen 2016

Navigation